راههایی برای رهایی از افسردگی فصلی

راهکارهایی براي رهايي از افسردگي فصلي

آيا شما هم در فصل سرما افسرده مي شويد؟ هرچه روزها کوتاه و هوا سردتر مي شود برخي شادابي و انرژي هميشگي خود را از دست داده و به عبارتي دچار افسردگي فصلي مي شوند، اختلالي که بيشتر خانمها را درگير مي کند

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ کم شدن نور خورشيد

در زمستان نقش مهمي را در ايجاد افسردگي فصلي ايفا مي‌كند. وقتي نور به چشمان شما مي‌تابد، عصبهاي بدن تحريك شده و به سمت هيپوتالاموس حركت مي‌كنند. هيپوتالاموس بخشي از مغز است كه حوصله، اشتها، خواب، دما و غريزه جسماني شما را كنترل مي‌كند. چنانچه نور كمتري به شما بتابد يا ايراد و نقصي در مسير گذر عصبها ايجاد شود، فعاليت هيپوتالاموس تحت تأثير قرار مي‌گيرد و باعث کم حوصلگي و يا به عبارتي افسردگي نسبي در شما مي شود.

**علائم اين بيماري چيست؟

اين افسردگي فصلي در خانمها ? برابر بيشتر از آقايان ديده مي‌شود. اين بيماري باعث ايجاد مشكلاتي نظير بي‌خوابي، پرخوري، فقدان انرژي و علائم احساسي مثل خشم، عصبانيت مي‌شود. در مواردي علايم آن به صورت کمبود انرژي و تمايل به مصرف مواد قندي و نشاسته اي و در نتيجه افزايش وزن بروز پيدا مي کند که خود افزايش وزن مي تواند افسردگي را تشديد کند و در فرد احساس گناه زيادي به وجود آورد. ناهنجاري فصلي ممكن است در هر سني در فرد به وجود بيايد، اما اغلب از سنين ?? تا ?? سالگي شروع مي‌شود.

اين بيماري باعث به وجود آمدن عوارض زير مي‌شود:

1. مشكلاتي در خواب و فقدان انرژي: گاهي بيرون آمدن از رختخواب براي شما مشكل مي‌شود و توان بلند شدن را نداريد و يا اينكه با وجود اينكه ساعاتي طولاني در خواب بوده ايد، هنوز احساس خستگي مي‌كنيد.

2. پرخوري

3. افسردگي: احساس ناراحتي، ضعف، بي‌حوصلگي، شكست، گريان بودن و نااميدي را شامل مي‌شود، حتي در برخي از افراد باعث كاهش تمايلات جنسي مي‌شود.

4. علائم فيزيكي: دردهاي مفصلي، مشكلات معده، كاهش مقاومت بدن در برابر ابتلا به عفونتها.

5. تغييرات رفتاري: در برخي افراد فعاليت بيش از حد و كار زياد و افراطي را موجب مي‌شود.

**7 راهکار براي رهايي از افسردگي فصلي:

1. نوردرماني يكي از بهترين راههاي مقابله با اين حالات است بنابراين از خانه بيرون برويد و در معرض هواي آزاد و آفتاب قرار بگيريد.

2. در طول روز در خانه و محل كار سعي كنيد كنار پنجره بنشينيد.

3. رژيم غذايي مناسبي داشته باشيد که از مقادير کافي ويتامين ها و موادمعدني برخوردار باشد. اين کار به حفظ انرژي بيشتر در بدن شما کمک مي کند.

4.به جاي اينكه زياد از حد از خودتان كار بكشيد، به نيازهاي بدن و مغزتان توجه كنيد، زيرا گاهي اوقات بدن شما نياز به خواب دارد، اما شما براي انجام كار خود ترجيح مي‌دهيد به اين نياز و خواسته توجه نكنيد.

5. حداقل هفته اي سه نوبت و هر نوبت ??دقيقه ورزش کنيد.

6. از مصرف خودسرانه داروهاي اعصاب و روان جدا خود داري کنيد. بسياري از افراد از ترس انگ بيماري رواني از مراجعه به روان پزشک سرباز مي زنند اما به سفارش دوست و آشنا اقدام به مصرف خودسرانه داروهاي ضد افسردگي يا نشاط آور مي کنند و دچار مشکلات جديدتري مي شوند.

7. چنانچه دچار ناهنجاري فصلي شديد و اين روشها مؤثر واقع نشد، حتماً نزد پزشك برويد و درمان ويژه را آغاز كنيد./ط2