نقش شیردهی در سلامت روان مادر و فرزند

نقش شیردهی در سلامت روان مادر و فرزند

شيردهي مي‌تواند باعث کاهش علايم استرس در مادران شود به اين دليل که روي سيستم هورموني و فيزيولوژي تاثيرگذار است. به نقل از برنا، دکتر اشرف تشکري روانپزشک اطفال در حاشيه بيست و هشتمين همايش ساليانه انجمن

روانپزشکان گفت: شيردهي نقش به سزايي در رشد کودک دارد و هيچ تغذيه اي جايگزين اين نوع تغذيه در کودک نيست.

 

وي با اشاره به اينکه شيردهي نقش بسيار زيادي در سلامت مادران چه از لحاظ جسمي چه از لحاظ رواني دارد، افزود: سازمان بهداشت جهاني توصيه کرده که نوزادان تا 6 اول زندگي فقط از شير مادراستفاده کند. در همين رابطه مطالعات نشان مي دهد رابطه ميان شيردهي و افسردگي پس از زايمان دو طرفه است يعني شيردهي باعث کاهش افسردگي مادر و افسردگي مادر باعث قطع شير دهي مي شود.

اين روانپزشک اطفال در ادامه عنوان کرد: افسردگي پس از زايمان در مادراني که از شير خود، کودکانشان را تغذيه مي کنند شيوع کمتري دارد و اين از لحاظ سيستم مراقبت هاي بهداشتي مادر و کودک از اهميت بسياري برخوردار است به اين دليل که وقتي مادري علايم افسردگي را دارد سعي مي کند افسردگي خود را به موقع درمان کند تا کمترين تاثير را بر شير دهي بگذارد و برعکس وقتي که مادري را مي بينيم تصميم به قطع شيرهي دارد از لحاظ افسردگي مورد بررسي قرار مي گيرد.

وي اظهار داشت: شايعترين علل شير دهي احساس نا کافي بودن شير باشد که خود مي تواند يک نوع شناخت منفي از علايم افسردگي باشد.