استرس میکروب های مفید روده بزرگ را کاهش می دهد

استرس ميکروب هاي مفيد روده بزرگ را کاهش مي دهد

دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور گفت: استرس، مصرف بيش از حد موادغذايي گوشتي، مصرف کم سبزي‌ها و تشعشع‌ها ميکروب‌هاي مفيد پروبيوتيک روده بزرگ را کاهش مي‌دهد.اميرمحمد مرتضويان، در گفت‌وگو با

فارس اظهار داشت: ميکروب‌هاي پروبيوتيک، ميکروب‌هايي هستند که در روده بزرگ فعاليت‌هاي مفيدي انجام مي‌دهند و نمي‌گذارند ميکروب‌هاي مضر بيش از حد رشد کنند.

 

وي گفت: ميکروب‌هاي پروبيوتيک در بدن انسان کارهاي مفيدي را انجام مي‌دهند؛ به طور مثال موجب سلامت محيط روده مي‌شوند، عفونت‌هاي دستگاه گوارشي را کاهش مي‌دهند و سيستم ايمني بدن را قوي‌تر مي‌‌کنند همچنين بروز سرطان‌ها را کاهش مي‌دهند.

دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور اضافه کرد: اگر تعداد ميکروب‌هاي زنده پروبيوتيک در روده بزرگ افزايش پيدا کند، سلامت بدن نيز افزايش پيدا مي‌کند و عفونت‌هاي روده کم مي‌شود، کلسترول کاهش پيدا مي‌کند و جذب مواد ارزشمند مواد غذايي را افزايش مي‌دهد.

*افزايش سن ميکروب‌هاي زنده روده بزرگ را کاهش مي‌دهد
-----------------------------------------------------------------------------

مرتضويان در پاسخ به اين پرسش که چگونه مي‌توان جمعيت اين باکتري‌ها را افزايش داد، ادامه داد: ژنتيک يکي از مسائلي است که بر افزايش جمعيت اين ميکروب‌ها اثر مي‌گذارد و هر چقدر سن افزايش پيدا کند، تعداد اين ميکروب‌هاي مفيد در بدن کاهش پيدا مي‌کند البته تغذيه تأثير بسيار مهمي بر افزايش جمعيت اين ميکرو‌ب‌هاي زنده دارد.

وي افزود: اگر افراد بيشتر از مواد غذايي گياهي استفاده کنند، تعداد اين ميکروب‌ها نيز بيشتر مي‌شود و اگر مواد غذايي گوشتي بيشتر مصرف شود، تعداد اين باکتري‌ها کاهش پيدا مي‌کند همچنين تشعشع راديواکتيو، کم‌خوابي و استرس موجب کاهش اين ميکروب‌هاي مفيد مي‌شود.

دانشيار انستيتو تحقيقات تغذيه و صنايع غذايي کشور بيان داشت: اگر افراد مي‌خواهند جمعيت اين ميکروب‌هاي مفيد افزايش پيدا کند، بايد استرس خود را کاهش دهند و مواد غذايي گياهي بيشتر مصرف شود.