به نقل از فارس در مورد علل وقوع مشکلات رواني در سالمندان اظهار داشت: يکي از علام افسردگي در سالمندان گوشهگيري و انزواي اجتماعي است که مايل نيستند در جمع حضور يابند و تنهايي را ترجيح ميدهند که بيشتر به دليل بازنشستگي است.
وي در ادامه گفت: آمارها نشان ميدهد زنان وقتي به دوران يائسگي ميرسند اغلب بيش از مردان دچار افسردگي هستند، اما زماني که مردان به زمان بازنشستگي ميرسند اين ميزان تقريباً يکسان ميشود.
اين متخصص طب سالمندي خاطر نشان کرد: مردان پس از بازنشستگي احساس ميکنند که ديگر مفيد نيستند و به درد جامعه نميخورند. بيهويت و بيهدف هستند و اين نکات احتمال بروز بيماريهاي رواني را افزايش ميدهد.
سام اظهار داشت: ترک خانه توسط فرزندان، بيمار شدن يکي از طرفين (زن يا شوهر) و يا مرگ يکي از آنها در سالمند احساس دغداري و داغديدگي و تنهايي را تشديد ميکند و باز اين موارد مشکلات رواني را در پي دارد.
وي افزود: بياعتنايي، بيتوجهي و عدم حمايت اجتماعي که ميتواند از طرف خانواده، خويشاوندان باشد، از طرفي گاهي سالمند مدام حس ميکند که دارد ميميرد، سوء رفتارهاي عمد يا غيرعمد نيز خود عاملي براي بروز بيماريهاي رواني است.
سام با اشاره به اينکه مصرف برخي داروها در سالمند هم موجب تشديد بيماريهاي رواني ميشود اذعان داشت: مشکلات مالي سالمند به خصوص پس از بازنشستگي و ترس از سربار بودن در خانواده احساس منفي را در سالمند ايجاد ميکند که همه اينها دست به دست هم داده تا فرد سالمند که تحمل کمتري نسبت به افراد جوان دارد را با مشکلات مانند بروز بيماري رواني يا تشديد بيماري مزمن کند