مشاوره کودک / روانشناس کودک چیست؟

مشاوره کودک / روانشناسی کودک چرا و چگونه بوجود آمد

وقتی که صحبت از مشکلات روانی می شود، مردم فکر می کنند که این مشکلات مختص بزرگسالان است و این مشکلات به خاطر استرس های کاری و تعهدات خانوادگی، قسط دادن و... به وجود می آید که می توانند موجب شوند حتی اختلالات روانی به همراه داشته باشند. اما سلامت روانی کودکان در بسیاری از مواقع نادیده گرفته می شود چرا که بسیاری از مردم فکر می کنند که دوران کودکی شاد ترین دوران زندگی است و این واقعیت را فراموش می کنند که گاهی کودکان استرس و اختلالات روانی دارند.

با توجه به جراح کل ایالات متحده آمریکا تقریبا 20% از کودکان در این کشور از نوعی بیماری روانی رنج می برند. از آنجایی که کودکان متفاوت فکر می کنند و به دنیای بیرون خود از دید متفاوتی نگاه می کنند،برای روان شناسان سنتی و مشاوران کودک تا حدودی دشوار است تا راه درمان کودک را پیدا کنند.
مشاوره کودک نوع دیگری از خدمات مشاوره است که بر روی کودکان دارای اختلال متمرکز است. کودکان می توانند مانند بزرگسالان مشکلات روانی و عاطفی پیدا کنند، مانند افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از ضربه، غم و اندوه و... که علائم این اختلالات به صورت های متفاوتی خود را نشان می دهند. به عنوان مثال، به جای آرام شدن یا خشمگین شدن، یک کودک از اختلالات روانی مانند افسردگی، طقیان احساسی و یا مشکلات رفتاری شدید رنج می برد. بروز مشکلات روانی و عاطفی در کودکان می تواند دلایل مختلفی داشته باشد؛ از ملاقات افراد جدید گرفته تا طلاق، مرگ یک دوست، سوء رفتار، فقر، مشکل در مدرسه و مشکل با همسالان که شواهد نشان می دهند که برخی از اختلالات روانی ارثی و ناشی از عوامل ژنتیکی می باشند.

دوران کودکی افراد اغلب ساده است اما در حین حال بسیار پیچیده چرا که بیشترین تاثیر را در زندگی و سرنوشت فرد دارد. مشاوره کودک یک شاخه از روان شناسی سنتی است که بر روی کودکان متمرکز است و به طور عمده بر رشذ و رفتار آن ها تمرکز دارد. روان شناسی کودک در حال حاضر یکی از رایج ترین مطالعات روان شناسی امروز است. این نوع از روان شناسی به طور معمول هر کودکی را تا نوجوانی تحت پوشش قرار می دهد. برخی از مناطق تحت پوشش روانشناسی دوران کودکی شامل نقاط عطف، مشکلات رفتاری، مهارت های اجتماعی، روانی و احساسی، تناسب و رشد می باشد.
قرن ها پیش هیچکس به روان شناسی کودک فکر نمی کرد و تفکرات درباره کودکان مانند تفکرات قرون وسطی بود. به عنوان مثال، کودکان را نسخه کوچکی از بزرگسالان می پنداشتند و به مانند بزرگسالان به آن ها لباس می پوشاندند. مدت کوتاهی پس از آن گناه نخستین رایج ترین باور بود و مدارس به کودکان آموزش می دادند که شما اساسا گناهکار و انسان صرفا شر به دنیا آمده اید. و با این باور هدف از پرورش کودک این بود که آو زا از گناه خلاص کنند.
ژان لاک، فیلسوف انگلیسی قرن 17، از لوح پاک صحبت می کند. او معتقد بود که اگر اشخاص در شرایط مطلوب قرار بگیرند، به هر جایی که بخواهند می رسند. نظریه لوح پاک در مورد کودکان بود و بر اساس این نظریه مغز کودک در هنگام تولد مانند لوح سفید است و دانش و رفتارهای کودک به این بستگی دارد که به او چگونه آموزش بدهیم.
ژان ژاک روسو فیلسوف در قرن 18، معروف ترین نظریه اش «بازگشت به طبیعت» است. بر اساس این نظریه هنگامی که به دنیا می آید، نه شر به دنیا می آید نه ذهن آن لوح سفید است، بلکه ذاتا خوب است. به طور واضح تر، بشر به عنوان موجودی پاک و یگانه با طبیعت به دنیا آمده است، اما قوانین جامعه و اصول تمدن و در رأس آن‌ها مالکیت خصوصی موجب فساد بشر و دوری او از معصومیت اولیه‌اش شده است.
امروزه بحث در مورد اینکه کودکان خوب به دنیا می آیند یا بد یا هیچکدام، همچنان مورد بحث است. آنچه که ما متوجه شده ایم این است که کودکی، تاثیر بسیار زیادی در شکل گیری شخصیت بزرگسالی افراد دارد. اتفاق هایی که در دوران کودکی افراد می افتد (حتی اتفاقات کوچک) معمولا بر اینکه فرد در بزرگسالی چگونه احساس می کند تاثیر بسزایی دارد.

/ انتهای مطلب

تاریخچه ای از مشاوره کودک

استخدام روانشناس و مشاور در تهران
جستجوی روانشناس و مشاور نزدیک شما
مشاوره رایگان ندای مهر

تماسinstagramاینستاگرامwhatsappواتس اپtelegramتلگرام